Δίχρωμη καρυδόπιτα

Συνταγή για παραδοσιακή Καρυδόπιτα με μια παραλλαγή

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Υλικά για το πρώτο μέρος

Για το πρώτο μέρος σε αυτή τη καρυδόπιτα , βάζουμε τη ζύμη που φτιάχνουμε κουραμπιέδες

180 γρμ αλεύρι

160 γραμ βούτυρο

Δυόμιση κουταλιές του γλυκού μπεκίκ πάουντερ

4 αυγά μαρέγκα

 

Υλικά για το δεύτερο μέρος της καρυδόπιτας

160 γραμ καρύδια χοντροκομμένα

Ένα φλιτζάνι τσαγιού τρίμα παξιμάδι

1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

1  >>              >>  μπέκιν

5 αυγά

Εκτέλεση συνταγής …

Το πρώτο μέρος της καρυδόπιτας , το φτιάχνουμε με τον τρόπο που φτιάχνουμε τη ζύμη για τους κουραμπιέδες μας, χρησιμοποιώντας τα υλικά που αναφέρονται πιο πάνω… το δεύτερο μέρος φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο και την ιδία διαδικασία  που γίνετε η καρυδόπιτα. Δηλ. το αναφέρω και στην προηγουμένη συνταγή , μόνο που αλλάζουν λίγο τα υλικά . Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη για το πρώτο μέρος του γλυκού, περνάμε  το ταψί μας με βούτυρο, στρωθούμε τη ζύμη στο ταψί, ετοιμάζουμε κατόπιν και το δεύτερο μέρος του γλυκού  . Στρώνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Αφού ψηθεί το γλυκό, και το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε με σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει και ήδη έχει κρυώσει.

Αν θέλουμε μπορούμε να στολίσουμε το γλυκά με γλάσο σοκολάτας ή κουβερτούρα και να το γαρνήρουμε με κερασάκια.

Υλικά για το σιρόπι

Δυο ποτήρια νερού ζάχαρη

Δυο ποτήρια νερό

1 κομμάτι κανελίτσα άτριφτη

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...