Τούρτα Μπλακ φόρεστ

Συνταγή για μια κλασική τούρτα, γλυκό της διεθνούς κουζίνας, που χρησιμοποιούμε  τη σοκολάτα και τα βύσσινα, ιδανική για γιορτές !!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

6 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
μισό φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φλιτζάνι τσαγιού κακάο σκόνη
μισό φλιτζάνι τσαγιού ανάλατο βούτυρο

Υλικά για την Κρέμα!!
1/2 φλιτζανιού λικέρ ή κονιάκ αλλά πιο λίγο
2 και κάτι φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
μισό κουταλάκι γλυκού εσάνς βανίλιας

Για τον στολισμό της τούρτας χρησιμοποιούμε… ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα ,τριμμένη κουβερτούρα, φλούδες κουβερτούρας και 750 γραμ.  βύσσινα από κονσέρβα, χωρίς κουκούτσι ,αφού πρώτα τα στραγγίζουμε.

Εκτέλεση συνταγής …

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς. Βουτυρώνουμε τρία ταψάκια για παντεσπάνι 1 Καλύπτουμε τη βάση τους με λαδόχαρτο.
Μετά Βάζουμε σε μπολ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ ώσπου να πήξουν.
κατόπιν Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο πάνω στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς για να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε ξανά πάλι ελαφρώς.

Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα το βάζουμε στα ταψάκια και το στρώνουμε να γίνει ομοιόμορφο. τα ψήνουμε γύρω στα 15 με 20 λεπτά. Μετά αφού τα βγάλουμε από τα ταψάκια τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. βγάζουμε το χαρτί και τρυπάμε τα παντεσπάνι με ένα πιρούνι και τα περιχύνουμε με το λικέρ ή το κονιάκ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χ ώσπου να αρχίσει να πήζει. Σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια χτυπώντας ώσπου το μείγμα να σφίξει αρκετά.

Για να ετοιμάσουμε τώρα την τούρτα, αλείφουμε ένα παντεσπάνι με μια παχιά στρώση από τη χτυπημένη κρέμα και σκορπίζουμε πάνω τη μισή ποσότητα από τα βύσσινα. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το αλείφουμε με κρέμα, σκορπίζουμε πάλι βύσσινα και σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι.

Αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και τις πλαϊνά της τούρτας. Πασπαλίζουμε μια πιατέλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε την τούρτα στο κέντρο. Γαρνίρουμε τα πλαϊνά της τούρτας με την ξυσμένη σοκολάτα και την επιφάνεια της με τις φλούδες σοκολάτας και τα βύσσινα.

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...