Συνταγή για ένα ακόμα υπέροχο γλυκό με χουρμάδες και καρύδια
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Μισό κιλό καρύδια χοντροκομμένα στο μούλτι
Μισό κιλό χουρμάδες
Μισό κιλό σαντιγί
Ένα και ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
Το ασπράδι από επτά αυγά
Βούτυρο
Σοκολάτα κουβερτούρα
Μια λαδόκολλα
Εκτέλεση συνταγής …
Βγάζετε από τους χουρμάδες τα κουκούτσια και αφού τους κόψουμε μικρά κομματάκια , τους ανακατεύομαι με το καρύδι . Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να γίνουν σφιχτή μαρέγκα ,και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε τους χουρμάδες με τα καρύδια και ανακατεύομαι το μείγμα ελαφρά και κυκλικά με το μίξερ χειρός .
Αλείφουμε κατόπιν ένα ταψί 36 Νουμ. με βούτυρο, στρώνουμε τη λαδόκολλα ,προσέχοντας να εξέχουν προ τα έξω οι άκρες της και αφού βουτυρώσουμε και τη λαδόκολλα ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς , για περίπου 20 λεπτά.
όταν ψηθεί βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γυρίζουμε το παντεσπάνι σε στρογγυλή πιατέλα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αφού κρυώσει , σκεπάζουμε το γλυκό με τη σαντιγί κρατώντας λίγη για το γαρνίρισμα , και πασπαλίζουμε με ξυσμένη κουβερτούρα και τριμμένα καρύδια.
Τέλος γαρνίρουμε με σαντιγί και αφήνουμε το γλυκό πριν το σερβίρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο .
Υ.Σ. αν θέλετε μπορείτε το παντεσπάνι να το σιροπιάσετε με σιρόπι για τούρτες.
Καλή επιτυχία!!