Συνταγή για αφράτο, σιροπιαστό ραβανί με ελαιόλαδο , πορτοκάλι και λεμόνι
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Ένα ποτήρι νερού ζάχαρη
Ένα ποτήρι >> ελαιόλαδο
Τέσσερα αυγά
Μια κουταλιά με κουτ. γλυκού λεμόνι
Μια κουταλιά με κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκάλι
Μισό ποτήρι νερού χυμό από πορτοκάλι
Ένα ποτήρι νερού αλεύρι
Ένα ποτήρι νερού αμύγδαλα κομμένα στο μούλτι
Δυο ποτήρια νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλίτσα του γλυκού μπέκιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής …
Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το ελαιόλαδο και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξανακτυπάμε μέχρι να λιώσει . μετά προσθέτουμε τους κρόκους το ξύσμα , το χυμό πορτοκαλιού τα αμύγδαλα το αλεύρι με το μπέκιν και το σιμιγδάλι . ανακατεύουμε ελαφρά και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά .
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί αφού πρώτα το έχουμε περάσει με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το γλυκό να ροδίσει. Αφού βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει , το κόβουμε σε κανονικά κομμάτια , ετοιμάζουμε σιρόπι και το σιροπιάζουμε
Υλικά για το σιρόπι : δυο ποτήρια νερού νερό , δυο ποτήρια νερού ζάχαρη , 2 κομματάκια φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι
καλή επιτυχία!!