Σαρδέλες ψητές στο φούρνο

Βασική συνταγή για τη ψητές σαρδέλες φούρνου με ελαιόλαδο , μαϊντανό και μπορείτε , αν θελήσετε , να αντικαταστήσετε το μαϊντανό μα ξερή τριμμένη ρίγανη.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

1 κιλό σαρδέλες φρέσκες
5 έως 6 αντζούγες στην άρμη
Μαϊντανό
Δυο σκελίδες σκόρδο
Μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι

Εκτέλεση συνταγής …

Για αρχή, Καθαρίζετε τις σαρδέλες,αν δεν είναι καθαρισμές,αφερόντας το κεφάλι και τα κόκαλα. Αφήστε μόνο το κόκαλο που κρατεί ενωμένα τα δυο μέρη του ψαριού.

Κατόπιν πλένετε και στραγγίζετε πολύ καλά τις σαρδέλες και ξύνετε τις αντζούγιες , αφαιρείτε τα κόκαλα και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια. ψιλοκόψτε και το σκόρδο.

Τώρα αλείψτε με λάδι ένα πιρέξ και τοποθετήστε, στο πιρέξ, τις σαρδέλες σε στρώσεις ανοιγμένες . πασπαλίζετε με τα κομματάκια αντζούγιας το σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Τέλος , ρίξτε στο πυρέξ 5 έως 6 κουταλιές λάδι και ψήστε στο φούρνο για περίπου είκοσι λεπτά στου 170 βαθμούς

Καλή επιτυχία

Στην ίδια κατηγορία...