Οι γίγαντες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και αρκετά μυρωδικά, , είναι η κλασική συνταγή όπως την έφτιαχναν οι μαμάδες μας αρκετών από εμάς…
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Μισό κιλό φασόλια ξερά γίγαντες
Καρότα
Ένα κλωνάρι σέλινο και μαϊντανό
Δυο κρεμμύδια μέτρια ή ένα μεγάλο
Πουμαρό ή ντομάτα φρέσκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής …
Αν θέλετε να φτιάξετε το φαγητό για μεσημέρι, βάζετε από το βράδυ σε μπόλικο νερό τα φασόλια να μαλακώσουν και το πρωί αλλάζετε νερό. Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσετε το φαγητό , ξεπλένετε τα φασόλια και τα βάζετε με μπόλικο νερό σε μια χύτρα να βράσουν έως ότου να καρφώνονται στο πιρούνι. Κατόπιν στραγγίζετε και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν ρίχνετε τα φασόλια μέσα σε ένα ταψί και παίρνετε ένα μπολ και ρίχνετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο ,το σέλινο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο , τα καρότα κομμένα σε στρογγυλές λεπτές ροδέλες , πουμαρό ή φρέσκια ντομάτα κομμένη στο μούλτι , αλάτι , πιπέρι , το ανάλογο ελαιόλαδο και το ανάλογο νερό.
Αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο προσθέστε νερό που το έχετε ήδη ζεστάνει. Ανακατεύετε τη σάλτσα και περίχυνε τε τα φασόλια, ανακατεύεται και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους διακόσιους βαθμούς .
Καλή επιτυχία!!
- Παλιότερα το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά τα σοτάρανε με το ελαιόλαδο . Αλλά με αυτό το τρόπο, γίνετε πολύ βαρύ το φαγητό και εκτός του ότι λιώνετε η γεύση επιβαρύνετε πολύ το στομάχι μας και με τα χρόνια μας δημιουργεί πρόβλημα .