Καλαμαράκια γεμιστά στη σχάρα

Ελληνική παραδοσιακή συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά ψητά στα κάρβουνα!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Δυο καλαμάρια φρέσκα (350 εως 400 γραμ. το καθένα)
Διακόσια γραμ. φέτα σκληρή
Δυο ντομάτες μέτριες
Δυο πιπεριές πράσινες
Πιπέρι
Ρίγανη τριμμένη ξερή
Ένα αγγούρι
Μαϊντανό
Λάδι
Λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής …

Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Παίρνεται τώρα ένα μπολ και μέσα ψιλοκόβετε σε κύβους τις ντομάτες, τη φέτα, τις πιπεριές , προσθέτετε το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύετε .
Κατόπιν γεμίζετε με το μείγμα τη σακούλα των καλαμαριών και σφραγίζετε το άνοιγμα που έχουν τα καλαμάρια με οδοντογλυφίδα ,για να μην φύγει η γέμιση,όταν τα καλαμάρια θα ψήνονται.

Αφού έχετε ετοιμάσει τα κάρβουνα , βάζετε τα καλαμάρια στη σχάρα και τα ψήνετε σε σιγανή φωτιά και από τις δυο πλευρές τους .
Όταν ξεροψηθούν και ροδίσουν τα καλαμάρια έχουν ψηθεί οπότε τα βγάζετε από τη φωτιά ,τα τοποθετείτε σε δυο πιατέλες (το καθένα ξεχωριστά)και τα κόβετε σε φέτες .
Γαρνίρετε την πιατέλα με το αγγούρι που το κόβετε σε στρογγυλές φέτες και με ντομάτα . Περιχύνετε τα καλαμάρια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λαδολέμονο

Καλή επιτυχία…!!

Στην ίδια κατηγορία...