Συνταγή για ατομικό, σιροπιαστό και παραδοσιακό γλυκό κανταΐφι
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Ένα κιλό φίλο κανταΐφι
4 φλιτζ. τσαγιού ψίχα αμύγδαλο
2 φλιζτ. τσαγιού βούτυρο
μισό φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση συνταγής …
Ασπρίζετε τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβετε στο μούλτι . Τα βάζετε σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά τη ζάχαρη και την κανέλα.
Κατόπιν παίρνετε λίγο φύλο, το απλώνουμε και βάζουμε επάνω μια κουταλιά από το υλικό που είδη έχουμε ετοιμάσει και το διπλώνουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε ένα- ένα κομμάτι που ετοιμάζουμε σε λαμαρίνα που την έχουμε περάσει με βούτυρο και πριν βάλουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο , ρίχνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μια κουταλίτσα βούτυρο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο , και αφού ψηθούν τα γλυκά μας ,τα βγάζουμε από τη λαμαρίνα και αφού κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει με ένα κιλό ζάχαρη και 5 φλιτζάνια νερό
καλή επιτυχία… !!!