Συνταγή για αφράτο κέικ με νιφάδες σοκολάτας και καρύδια!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
2 και ½ φλιτζ. τσαγιού φαρίνα
¾ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο κερκύρας
1 πακέτο τυρί κρέμα Φιλαδέλφειας
1 και ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
3/ 4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής …
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο , το τυρί Φιλαδέλφειας ,τη ζάχαρη ,τις βανίλιες και ξεκινάτε να χτυπάτε τα υλικά με το μίξερ προσθέτοντας ένα- ένα τα αυγά.
Αφού λιώσει η ζάχαρη, βάζετε σε αργή ταχύτητα το μίξερ προσθέστε τιμητικά το αλεύρι με το γάλα και χτυπάτε έως ως που να ζυμωθεί το αλεύρι.
Ανάψτε τώρα το φούρνο να προθερμαίνετε και αφού βουτυρώσετε μια μακρόστενη φόρμα βάζετε μέσα τη ζύμη τη στρώνετε ομοιόμορφα και ετοιμάζετε μια ζύμη με:
½ φλιτζ. Τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ, τσαγιού φαρίνα
Λίγο βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού νιφάδες σοκολάτας
½ ή και περισσότερο φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα, επικαλύπτετε με αυτή τη ζύμη το κέικ και ψήνετε στους 180 έως 190 βαθμούς
Καλή επιτυχία !!