Κόκορας κατσαρόλας , λεμονάτος με φέτα !!

Συνταγή για κόκορα λεμονάτο με φέτα , για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο…

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Έναν κόκορα χωριάτικο αλανιάρη κομμένος σε μερίδες
Ένα φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Ένα ποτήρι νερού λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό , κομμένο στο μουλτι ή στο μπλέντερ
Ρίγανη , ξερή τριμμένη
Ανάλογο χυμό λεμονιού από ακέρωτο λεμόνι
Μισό κιλό φέτα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρέας και όταν έχει ροδίσει και από τις δυο πλευρές προσθετέ τε το κρεμμύδι. Αφήνετε λίγο ακόμα και σβήνετε με το κρασί , προσθέτοντας στο φαγητό αλάτι πιπέρι και τη ρίγανη.
Αφήνετε τώρα το φαγητό να μαγειρευτεί καλά, σε σιγανή φωτιά , μέχρι να εξατμιστεί το κρασί . Εάν ο κόκορας είναι χωριάτικος δεν έχει βράσει το κρέας , προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι και σιγοβράζουμε …
Σβήνεται το φαγητό με το λεμόνι ,αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και όταν ο όταν το φαγητό γίνει χλιαρό , ρίχνετε μέσα στη χύτρα τη φέτα και ανάβετε τη φωτιά για 5 λεπτά .Ανακατεύετε και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα !!

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...