Κοτόσουπα με μακαρόνια

Συνήθως τον Χειμώνα η κοτόσουπες έχουν τη τιμητική τους . Διαβάστε τη συνταγή μας με όλα τα υλικά και ακολουθείστε βήμα – βήμα τις οδηγίες για να φτιάξετε μια υπέροχη σε γεύση κοτόσουπα με μακαρόνια

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Μισό κιλό κρέας κότας ή κοτόπουλο

Ένα κρεμμύδι ξερό

Εκατό γραμ. μακαρόνι για σούπες

Δυο αυγά

Τέσσερις κουταλιές με κουτάλι σούπας γάλα

Δυο καρότα

Ένα ματσάκι μαϊντανό

Ένα πράσο

Ένα φύλο δάφνης

Ένα γαρίφαλο

Λίγο μοσχοκάρυδο , πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε πολύ καλά το κοτόπουλο και το βράζετε σε ένα λίτρο και 200 ακόμα γραμμάρια νερό μαζί με το κρεμμύδι , τη δάφνη , τα γαρίφαλα , τα καρότα , ανάλογο αλάτι και πιπέρι για περίπου μια ώρα. Ενδιάμεσα ρίχνετε και το πράσο .

Κατόπιν χτυπάτε τα αυγά με το γάλα , προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο και ανάλογο αλάτι τα ρίχνετε στο τηγάνι και τα ψήνεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το αυγό .

Όταν βγάλετε την ομελέτα από τη φωτιά την κόβετε σε με μικρά κομμάτια , μισοφέγγαρο αν έχετε φορμάκια και την αφήνετε στην άκρη.

Αφαιρείτε τώρα τυχόν κόκαλα από το κρέας και το κόβεται σε μικρότερα κομμάτια , ψιλοκόβεται τα λαχανικά που έβρασαν μαζί με το κρέας τα ρίχνετε σε μια χύτρα προσθέτοντας και ζωμό αφού προηγούμενος τον έχετε στραγγίξει με μικρό σουρωτήρι χεριού .

Βάζετε τη χύτρα στη φωτιά και όταν το νερό πάρει βράση προσθέτετε τα μακαρόνια και βράζετε για πέντε λεπτά και η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα .

Σερβίρουμε στα πιάτα και από πάνω προσθέτουμε κομμάτια από τα αυγά και ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...