Μακαρόνια σουφλέ… Εύκολο και νόστιμο φαγητό που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!
Μισό κιλό μακαρόνια τριβέλι
2 ντομάτες φρέσκες ,κανονικές σε μέγεθος , ψιλοκομμένες
300 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
8 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 με 150 γραμ., από τα παρακάτω τυριά, γραβιέρα , κασέρι και κεφαλογραβιέρα
500 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλωμένο
Αλάτι- πιπέρι
Κρέμα φρες και λίγο λιγότερο από ένα κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Βράζουμε τα μακαρόνια, χωρίς να παραβράσουν ,με λίγο αλάτι και 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε κανονικά. κατόπιν τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην χύτρα .
Τρίβουμε τώρα τα τυριά στον τρίφτη και κατόπιν κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά κομματάκια το μπέικον, το ζαμπόν , τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσουμε , τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι .
Κατόπιν τα προσθέτουμε μέσα στη χύτρα που έχουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας λίγο πιπέρι και με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρός και πάντα κυκλικά .
Μόλις τελεύσουμε το ανακάτεμα τα βάζουμε σε ένα πυρέξ ανάλογου μεγέθους , περιχύνουμε με το γάλα και τη κρέμα φρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις για 40 εως 45 λεπτά ( ανάλογα τις δυνατότητες του κάθε φούρνου )
Καλή επιτυχία…!!