Το καλοκαίρι που η ντομάτα είναι άφθονη, είναι η εποχή να θυμηθούμε αυτό το εύκολο καλοκαιρινό φαγητό που μας φέρνει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια…
5-6 μέτριες ώριμες ντομάτες
6 αυγά ολόκληρα ή χτυπημένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Ανάλογο αλάτι
Πιπέρι
Ελάχιστη ζάχαρη
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί . Κατόπιν προσθέτετε τις ντομάτες αφού τις έχετε ξεφλουδίσει και τις έχετε κόψει σε φετάκια ή μικρά κομματάκια , ανάλογο αλάτι , πιπέρι και λίγη ζάχαρη .
Αφήνετε τώρα τη σάλτσα να βράσει για μισή περίπου ώρα ή όσο πάρει και ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα ή 1-1 ολόκληρα .
Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 3 με 4 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα . Εάν θέλετε μπορείτε να το συνοδέψετε με τηγανητές πατάτες και τυρί φέτα ή σφέλα
Καλή επιτυχία…!!