Συνταγή για μαρμελάδα από φρέσκες πράσινες ντομάτες , φτιαγμένη με τον παραδοσιακό τρόπο
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Τρία κιλά ντομάτες μισόριμες
2 λεμόνια
φλούδα (ξύσμα ) ενός λεμονιού
Ενάμιση κιλό ζάχαρη
Μπράντι
Εκτέλεση συνταγής …
Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο και αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους , τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια .
Τις βάζετε σε μια χύτρα και προσθέτετε τριμμένη φλούδα (ξύσμα ) ενός λεμονιού , το χυμό δυο λεμονιών και τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε πολύ καλά και βάζετε τι χύτρα στη φωτιά. Από τη στιγμή που αρχίζουν να βράζουν τα υλικά, ανακατεύετε και ξαφρίζετε
Όταν λιώσουν οι ντομάτες , βγάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά , τις περνάμε από το μίξερ και τις ξαναβάζουμε να βράσουν ώσπου να γίνει η μαρμελάδα πηχτή και λεία.
Τη βγάζετε από τη φωτιά , προσθέτετε το μπράντι και βάζετε τη μαρμελάδα ζεστή ακόμα σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς. διατηρείτε τη μαρμελάδα σε μέρος στεγνό και σκιερό.
Καλή επιτυχία!!!