“Ο άνθρωπος που πέρασε ή με ενδιαφέρει Ρούλα” από την ομάδα Babushka

σκηνοθεσία: Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

– Δευτέρα & Τρίτη 23, 24, 30, 31 Οκτωβρίου και 6, 7, 13, 14, 20, 21 Νοεμβρίου | 21:00 | Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα

– κρατήσεις απαραίτητες: https://www.more.com/theater/o-anthropos-pou-perase-i-me-endiaferei-roula-1& 213 00 40 496

…μια παράσταση εξαιρετικά αφιερωμένη στον εγκέφαλο

Για δεύτερη σεζόν στο ΚΕΤ η παράσταση “Ο άνθρωπος που πέρασε ή με ενδιαφέρει Ρούλα” της ομάδας Babushka, σε σκηνοθεσία Ρεβέκκας Τσιλιγκαρίδου.

Η μνήμη. Η απώλεια της μνήμης. Ο ρόλος της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, στην ανθρώπινη ψυχή. Αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο της παράστασης που φιλοτεχνούμε. Ερευνούμε τον άνθρωπο που αποσύρεται από τη μνήμη του. Τον καταγράφουμε, τον αναλύουμε, τον βυθοσκοπούμε με οδηγούς επιστημονικούς, συναισθηματικούς, ποιητικούς, αναπάντεχα χιουμοριστικούς. Η μνήμη. Πυρήνας ύπαρξης με πολυσχιδείς ερμηνευτικές σκοπιές και προεκτάσεις. Ποιος είμαι; Ο παρατηρητής; Ο αφηγητής; Ο επιστήμονας; Ο συνοδός; Ποιος είναι ο άνθρωπος που με συντρόφευε και με συντροφεύει; Ένας χορός αφηγητών ερευνά, αναρωτιέται, καταθέτει, προσπαθεί να βάλει λέξεις στην εμπειρία και στις παρατηρήσεις του. Μπαίνει σε ρόλους κι επανέρχεται στο τώρα και στο πριν για να συνεχίσει.

Στόχος της παράστασης είναι να αναρωτηθούμε για τους αρμούς της μνήμης. Να ανακαλύψουμε τι σημαίνει: «Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που…». Τι σημαίνει το «καλά». Σε ποια στιγμή ακριβώς άλλαξε το «καλά». Τι σημαίνει το «μέχρι που…». Επικεντρωνόμαστε στα μικρά για να αναρωτηθούμε για τα μεγάλα. Κάνουμε συνειδητό το δεδομένο της καθημερινότητας. Βιώνουμε τι είναι η μνήμη, τι είναι η «έλλειψή» της. Αφυπνιζόμαστε στην έλλειψη. Στο «κάτι πάει στραβά». Είναι άραγε η μνήμη που μας κάνει να είμαστε αυτό που είμαστε; Είμαστε χωρίς εκείνη; Και τι;

Το στοίχημα της παράστασης είναι η ελευθερία επί σκηνής: να δώσουμε χώρο στις πτυχές του τυχαίου για να υπάρξει το συμβάν, αυτό που θα ανασύρει μια μνήμη πιο βαθιά σε εμάς και στο κοινό. Το συμβάν θα φέρει τη βαθιά μνήμη. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε.

– Ομάδα Babushka

 

Συντελεστές:

Σύλληψη / Σύνθεση Κειμένων / Σκηνοθεσία: Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

Δραματουργία: Κατερίνα Πέκη, Βάνα Σλέιμαν, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

Σκηνογραφία / Κοστούμια: Αλέξανδρος Πιεχόβιακ

Επιμέλεια μουσικής: Babushka

Επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Ροΐδης

Επιμέλεια trailer: Λυδία Γιαννακοπούλου-Τσάμη

Επικοινωνία: Μαριάννα Ράντου

Φωτογράφιση: Μαίρη Λεονάρδου

Σχεδιασμός αφίσας: Αλέξανδρος Πιεχόβιακ

Φιλική Συμμετοχή (Φωνή): Μάρα Τσικάρα

Παίζουν: Γιώργος Κουμούτσος, Κατερίνα Πέκη, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Βάνα Σλέιμαν

 

Διάρκεια: 90’

 

*Με αφορμή την παράσταση, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου διοργανώνει στο ΚΕΤ ένα σεμινάριο βασισμένο στη μέθοδο Viewpoints (www.polychorosket.gr/events/i-stigmi-prin/).

 

Στην ίδια κατηγορία...