Ο ζωντανός θρύλος της roots reggae, Max Romeo, επιστρέφει στην Ελλάδα για 2 τελευταία shows

Η Made of Stone Productions παρουσιάζει Max Romeo (JAM) ζωντανά στην Ελλάδα

“Farewell tour” ft. Azizi & Xana Romeo & the CHARMAX band

  • Σάββατο 1 Απριλίου 2023

WE (Λεωφ. Γ’ Σεπτεμβρίου 3, Θεσσαλονίκη)

Τα εισιτήρια κοστίζουν 22€ (περιορισμένη προπώληση), 25€ (προπώληση), 28€ (ταμείο)

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του, όπως και στο κατάστημα WE (Λεωφ. Γ’ Σεπτεμβρίου 3, Θεσσαλονίκη).

  • Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Fuzz Live Music Club (Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος)

Τα εισιτήρια κοστίζουν 22€ (περιορισμένη προπώληση), 25€ (προπώληση), 28€ (ταμείο)

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του, όπως και στο κατάστημα Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα).

Ο ζωντανός θρύλος της roots reggae, o προκλητικός στιχουργός και ερμηνευτής που έβαλε τις φάσεις για το “rude” στα rude boys, λίγο πριν συμπληρώσει τα 80 χρόνια του, έρχεται στη χώρα μας για τελευταία φορά στα πλαίσια της παγκόσμιας “Farewell Tour” του με όλες τις σπουδαίες επιτυχίες της πολυετούς καριέρας του. Μαζί του, οι Azizi & Xana Romeo και φυσικά η εκρηκτική Charmax band, που τον συνοδεύει τα τελευταία χρόνια, για 2 μνημειώδεις συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Ο Max Romeo (γεννημένος Maxwell Livingston Smith το 1944 στη Jamaica) εργαζόταν από τα 14 του σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμου, μέχρι που η νίκη του σε ηλικία 18 ετών σε ένα τοπικό διαγωνισμό ταλέντων, τον ώθησε να φύγει για την πρωτεύουσα Kingston ώστε να κυνηγήσει μια καριέρα στη μουσική. Υιοθέτησε το ψευδώνυμο του κατόπιν συμβουλής του θρυλικού παραγωγού Bunny Lee και έγινε σύντομα γνωστός χάρη στους απροκάλυπτα υποβλητικούς στίχους του που προκάλεσαν κατακραυγή και οδήγησαν στο λανσάρισμα ενός εντελώς νέου στυλ reggae.

Aρχικά ως μέλος των Emotions, o Max Romeo ακολούθησε από το 1968 σόλο καριέρα, ενώ παράλληλα ηχογραφούσε και με τους Upsetters. Η πρώτη του περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο συνοδεύτηκε από μεγάλη επιτυχία αλλά και πάμπολλες απαγορεύσεις εμφανίσεων λόγω των προκλητικών του στίχων.

Η επιστροφή στην πατρίδα του, σήμανε και την έναρξη της πιο πολιτικής περιόδου της καριέρας του, όταν το σοσιαλιστικό People’s National Party of Jamaica επέλεξε το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου του “Let the Power Fall” ως μουσικό θέμα της εκλογικής καμπάνιας του στην ίσως πιο φορτισμένη εποχή της νησιώτικης χώρας. Ο Romeo εντάχθηκε στο PNP Musical Bandwagon, ταξιδεύοντας στη Τζαμάικα, παίζοντας στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Μετά από αυτό, ο Romeo συνεργάστηκε στενά με τον παραγωγό Lee “Scratch” Perry, παράγοντας τα κλασικά σινγκλ “Three Blind Mice” (μια προσαρμογή της παιδικής ρίμας με στίχους για μια αστυνομική επιδρομή σε ένα πάρτι), “Babylon Burning”, “Sipple Out Deh”, και “Chase the Devil”, ενώ ακολούθησε η συμφωνία με την Island Records και η κυκλοφορία του “War Ina Babylon”, του πιθανότατα σπουδαιότερου δίσκου της καριέρας του, με το εναρκτήριο single “One Step Forward”.

 

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/music/max-romeo-live-in-greece-farewell-tour-2023

 

 

Στην ίδια κατηγορία...