Πασχαλινά κουλούρια

Συνταγή για νόστιμα και τραγανά κουλούρια της Λαμπρής!

Υλικά για μια δόση
1 κιλό και 1/3 του κιλού περίπου αλεύρι
Οχτώ αυγά
150 γραμ. βούτυρο γάλακτος
350 γραμ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
3 κουταλιές του γλυκού αμμωνία για κουλούρια.

 

Εκτέλεση συνταγής
Για αρχή βάζουμε το βούτυρο σε μια λεκανίτσα και το δουλεύετε με το χέρι να μαλακώσει.
Κατόπιν προσθέτετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ ή δουλεύετε το μείγμα με το χέρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσουν οι κρόκοι .

Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα τα ρίχνουμε στο μίγμα μαζί με τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο με το χέρι.

Εν τω μεταξύ έχουμε ζεστάνει το γάλα να είναι χλιαρό , το βάζουμε σε ένα φλιτζάνι , διαλύομαι πολύ καλά την αμόνια μες το γάλα και τη ρίχνουμε και αυτή στο μίγμα. κατόπιν αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο –λίγο το αλεύρι το αλεύρι ανακατεύοντας . τέλος ζυμώνουμε πολύ καλά και αν η ζύμη χρειάζεται ντωσιμο προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα.

Στρώνουμε λαδόκολλα στις λαμαρίνες μας και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια σε διαφορά σχήματα .

Στη λαμαρίνα τα κουλούρια τα βάζουμε σε απόσταση γιατί φουσκώνουν και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα… !!

Στην ίδια κατηγορία...