Συνταγή για ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που σίγουρα θα τη λατρέψετε
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Ένα κιλό σπανάκι
Ένα κρεμμύδι ξερό ή 2 – 3 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
Ένα ματσάκι διάφορά μυρωδικά (καυκαλήθρες , κ.α. ) ψιλοκομμένα
Λίγο μαϊντανό , λίγο δυόσμο ,λίγο μάραθο και 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
Δυο μεγάλες φρέσκες ντομάτες ή ντοματοπολτέ
Ένα έως δυο φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
Ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι
Δυο λεμόνια
Εκτέλεση συνταγής …
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και όλα τα άλλα μυρωδικά και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το σπανάκι και τα μυρωδικά σε μια χύτρα .
Αν έχουμε ξερό κρεμμυδάκι το ψιλοκόβουμε πρώτα μες τη χύτρα και το σοτάρουμε λίγο με το ελαιόλαδο έως ότου να ξανθύνει.
Προσθέτουμε κατόπιν και όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε να σοταριστούν έως ότου βγάλουν τα υγρά τους .
Προσθέτουμε τώρα τις φρέσκιες ντοματούλες κομμένες στο μούλτι ή το ντοματοπολτέ , το ανάλογο νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράζει σε μέτρια φωτιά
Το σκεπάζουμε και αχνίζουμε για λίγο, ίσα να μαραθεί, να φύγουν τα πολλά υγρά, και σουρώνουμε.
Αν το σπανάκι είναι τρυφερό με το που θα πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι . Αν το σπανάκι είναι καταγινωμένο , το αφήνουμε να βράσει προτού προσθέσουμε το ρύζι εφτά έως δέκα περίπου λεπτά .
Αλατίζουμε , ανακατεύουμε το φαγητό μας , σκεπάζουμε τη χύτρα και σιγοβράζουμε κοιτάζοντας κάθε τόσο και ανακατεύοντας.
Αν χρειαστεί , για να μην μας μένει στεγνό το φαγητό μας , προσθέτουμε λίγο νεράκι που το έχουμε βράσει .
Στο τέλος του βρασίματος , αν θέλουμε προσθέτουμε το πιπέρι , ανακατεύουμε ,αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά .
Μαζί με το φαγητό στο τραπέζι σερβίρουμε και τα λεμόνια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Συνοδευτικά : τυρί φέτα ή σφέλα , ελιές καλαμών και τηγανιτές πατάτες
Καλή επιτυχία!!