13ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου “Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη”

Ξεκινάει στις 29 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι 6 Αυγούστου 2023 για εννιά ολόκληρες ημέρες το 13ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»

στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου, της ΕΚΠΟΛ και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας αλλά και τη συνεργασία και συμμετοχή πλήθους φορέων αυτοδιοικητικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών. Ο Κένταυρος ξετυλίγει το κουβάρι των παραμυθιών της προφορικής παράδοσης. Εσωτερικοί χώροι Μουσείων και αυλές τους, πλατείες, παλιά σχολεία και αυλόγυροι εκκλησιών, αντηχούν ανώνυμες ιστορίες με το δοκίμι των καιρών, λαϊκά παραμύθια, θρύλοι, συναξάρια, αφηγήσεις από τις μυθολογίες των λαών γίνονται κέρασμα από καρδιάς και συναντούν μουσικές συμπράξεις  για να ακουστούν από όλους ταξιδεύοντας από το χτες στο σήμερα, με είσοδο ελεύθερη.

Σαράντα έξι Έλληνες και ξένοι παραμυθάδες σε τέσσερις Λέσχες Αφήγησης (Αθήνας, Βόλου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας), τέσσερις ομάδες αφήγησης και τέσσερις μεμονωμένοι αφηγητές και μουσικοί συναντούν τις εργασίες του Θερινού Σχολείου Παραμυθιών με εισηγήσεις παραμυθολόγων και πανεπιστημιακών μέσα από την παρουσίαση βιβλίων για το Πνεύμα της Φύσης, ενώ ακόμη εργαστήρια κεραμικής, για την τέχνη της αφήγησης καθώς και την ψυχαναλυτική προσέγγιση των παραμυθιών φιλοξενούνται μαζί με αφιερώματα και παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις δημιουργών, που εμπνέονται με τρόπο μοναδικό από το σύμπαν των ιστοριών αλλά και γαστρονομικά συμμετοχικά συναπαντήματα. Αφηγήσεις σε δυο ζώνες για μεικτό και ενήλικο κοινό.

12 χρήσιμες συμβουλές των διοργανωτών, άλλες καίριες πληροφορίες αλλά και ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο ιστολόγιο του Φεστιβάλ:

http:// paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.com

Στην ίδια κατηγορία...