Παραδοσιακή φασολάδα

Συνταγή για φασολάδα, που λευκή ή κόκκινη,  είναι ένα κλασικό παραδοσιακό πιάτο που τρώγετε το χειμώνα και τη μεγάλη Σαρακοστή

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Μισό κιλό φασόλια μέτρια

Ένα μεγάλο καρύδι ξερό

Δυο έως τρία καρότα

Σέλινο

Μια μικρή καυτερή πιπεριά

Τοματοπολτό ή χυμό από φρέσκια ντομάτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής …

Αν θέλουμε να φτιάξουμε το φαγητό για μεσημέρι , βάζουμε τα φασόλια από βραδύς σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και το πρωί κάνουμε αλλαγή στο νερό , αφήνοντας τα φασόλια να μουλιάζουν ως την ώρα που θα τα φτιάξουμε .

Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσουμε τη φασολάδα , ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ρίχνουμε σε μία χύτρα, συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση της χύτρας και βάζουμε το φαγητό στη φωτιά να βράσει .

Όταν το φαγητό βράσει κατά το ήμισυ , συμπληρώνουμε ,αφού πρώτα το καθαρίσουμε, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες , μπόλικο σέλινο που είδη το έχουμε πλύνει ψιλοκομμένο, τα καρότα κομμένα σε στρόγγυλες ροδέλες , αλάτι, ελαιόλαδο και ανάλογο τοματοπολτό ή φρέσκο χυμό ντομάτας .αφήνουμε τώρα το φαγητό να βράσει κοιτάζοντάς το κάθε τόσο, κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και προς το τέλος μια μικρή καυτερή πιπεριά ολόκληρη, χωρίς να τη χαράξουμε με το μαχαίρι . όταν βράση το φαγητό αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε .όσο είναι ακόμα ζεστό.

Καλή επιτυχία!! Σταυρούλα

Στην ίδια κατηγορία...