Συνταγή για νόστιμη ,σπιτική σάλτσα ντομάτας με κιμά!!
Μισό κιλό κιμά από κρέας μοσχαριού
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Μισό φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ντομάτες ( περίπου ένα κιλό )
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι , το ζεσταίνεται και προσθέτετε το κρεμμύδι. Αφήστε το να μαραθεί. Κατόπιν προσθέτετε το κιμά και τον σοτάρατε , για λίγη ώρα μαζί με το κρεμμύδι.
Εν τω μεταξύ αφού έχετε ήδη πλύνει τις ντομάτες και τις έχετε αποφλοιώσει , τις κόβετε σε μικρά κομματάκια ή τις κόβετε στο μούλτι και αφού σωταριστεί ο κιμάς ρίχνετε στο τηγάνι της ντομάτες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε τη σάλτσα με τον κύμα να βράσει σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.
Η σάλτσα που θα ετοιμάσετε σερβίρετε με διάφορα ζυμαρικά και είναι κατάλληλη για μουσακά.
Καλή επιτυχία !!