Φρούτα και ξηροί καρποί του Φθινοπώρου

Το Φθινόπωρο η φύση μας προσφέρει  ποικιλία φρούτων και ξηρών καρπών.

Σταφύλι

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Είναι  ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα και υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες, άλλες  για επιτραπέζια χρήση  και άλλες για κρασί .

Αμύγδαλα

Η συγκοµιδή των αμυγδάλων από το δέντρα ξεκινάει ανάλογα µε την ποικιλία γύρω στις 15 Αυγούστου και συνεχίζετε έως 20 – 25  Σεπτεμβρίου, ανάλογα µε την ποικιλία.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι ένας ξηρός καρπός που με πολλούς τρόπους στη διατροφή μας. Τα πιο νόστιμα καρύδια  είναι αυτά που παράγονται στις ημιορεινές περιοχές της χώρας μας .

Αράπικο φιστίκι (αραχίδα )

Το αράπικο φιστίκι προέρχεται από το φυτό αραχίδα. Οι καρποί της αραχίδας, που καλλιεργείται σε κτήματα που είναι αμμουδιές, είναι αρκετά πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά.

Κάστανα

Τα κάστανα, όταν καταναλώνονται σε λογική ποσότητα  όπως όλα τα φρούτα άλλωστε ,προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Η καστανιά  ανθίζει κατά την άνοιξη και οι καρποί της, τα κάστανα, ωριμάζουν μέχρι τέλη Νοεμβρίου.

Ρόδι

Το ρόδι έχει απίθανη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Το ρόδι που είναι ο καρπός της ροδιάς ,ωριμάζει μόνο  επάνω στο δένδρο και όχι μετά τη συγκομιδή όπως άλλοι καρποί, μήλα ,αχλάδια κ.α. και πιο ωφέλημα για τον οργανισμό μας είναι τα ρόδια που τα σποράκια τους έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα .

Μήλα

Τα μήλα που είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του φθινοπώρου, υπάρχουν πάρα πολλές ποικίλες μήλων και εκτός από το να τα τρώτε μπορείτε να φτιάξετε πολλές συνταγές με αυτά

Το μήλο είναι ένα φρούτο με ευεργετικές ιδιότητες και μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Στην ίδια κατηγορία...