Συνταγή για να φτιάξετε υπέροχο γλυκό του κουταλιού αχλάδι!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Αχλάδια αγουρωπά
Ζάχαρη
200 γραμ. γλυκόζη ( για δυο κιλά γλυκό )
Εκτέλεση συνταγής …
Γλυκό κουταλιού αχλάδι , μπορούμε να φτιάξουμε με μικρά σε μέγεθος αχλάδια που να είναι αγουρωπά. Η πιο διαδεδομένη ποικιλία αχλαδιών ,είναι τα κρυστάλλια .
Για να φτιάξουμε το γλυκό περνούμε τα αχλάδια , αν έχουμε δικά μας τα κόβουμε από την αχλάδια με το κοτσάνι τους, καθαρίζουμε τη φλούδα τους και αφήνουμε επάνω στο αχλάδι το μισό κοτσάνι . κατόπιν με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαίρι με στενή λάμα , καθαρίζουμε στο κάτω μέρος το αχλάδι και αφαιρούμε τα κουκούτσια .
Αφού καθαρίσουμε όλα τα αχλάδια , τα ζυγίζουμε τα βάζουμε στην άκρη, και όσα κιλά αχλάδια έχουμε βάζουμε ανάλογη ζάχαρη σε μια μεγάλη χύτρα, προσθέτουμε νερό σε αναλογία το μισό και λίγο λιγότερο από τη ζάχαρη .
Βάζουμε τώρα τη χύτρα στη φωτιά και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη αναδεύοντας ανά διαστήματα, αφού λιώσει η ζάχαρη ,ρίχνετε μέσα το γλυκόζη , τα αχλάδια και, εάν έχετε , μπορείτε να ρίξετε μέσα στη χύτρα όσο βράζει ακόμα το γλυκό 1-2 κλωνάρια αρμπαρόζα ( ελληνικό καλλωπιστικό φυτό , που το χρησιμοποιούμε σε παρά πολλά γλυκά κουταλιού . Δίνει στα γλυκά πολύ ωραίο άρωμα και χρώμα ) .
Όταν βράσουν τα αχλάδια , τα βγάζουμε από τη χύτρα , τα στραγγίζουμε και το σιρόπι που θα βγει το ξαναρίχνουμε μέσα. Αφήνουμε το σιρόπι στη φωτιά και αφού δέσει το σιρόπι, ξαναβάζουμε μέσα το γλυκό να πάρει βράση .
Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό , το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή στη συντήρηση του ψυγείου .
Καλή επιτυχία!!