Για τους λάτρεις της σοκολάτας…
Όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα κουβερτούρα περνούμε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε μέχρι τη μέση νερό , τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και το ανάβουμε .
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια μέσα σε μια κατσαρόλα με μόνο χέρι και το τοποθετούμε μέσα στη χύτρα ( το μπεν μαρί είναι ο πιο κλασικός και ο πιο σωστός τρόπος να λιώνουμε ή να ζεσταίνουμε πρώτες ύλες, όπως η σοκολάτα).
Βάζουμε το κατσαρολάκι με τη σοκολάτα μέσα στη κατσαρόλα με το νερό που ήδη έχει αρχίσει να βράζει , το πιάνουμε από το χέρι του και με μια σπάτουλα ανακατεύομαι έως ότου λιώσει η κουβερτούρα . Για καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά , με κουτάλι σούπας , βούτυρο .