Γαρίδες βραστές

Οι γαρίδες έχουν χαμηλή σε περιεκτικότητα υδραργύρου και είναι πλούσιες σε πολύτιμα αμινοξέα. Επίσης οι βραστές και οι ψητές γαρίδες είναι πολύ καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ένα κιλό γαρίδες μεγάλες φρέσκες

Ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού νερό

3-4 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί

Ένα καρώτο κομμένο στρογγυλό σε φετάκια

Ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Ένα φύλο δάφνης

Πιπέρι, αλάτι

Λαδολέμονο ή μαγιονέζα

Εκτέλεση συνταγής …

Πλένετε πολύ καλά τις γαρίδες και βράζετε για 15 λεπτά το νερό με όλα τα υλικά, εκτός από τις γαρίδες.

Κατόπιν  προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν επί 7-8 περίπου λεπτά.

Αφού κατεβάσετε τις γαρίδες από τη φωτιά, αφήστε τες να κρυώσουν, στραγγίξτε τες  καθαρίστε τες τοποθετήστε στο πιάτο με λαδολέμονο ή μαγιονέζα .

Γαρνίρετε  με μαρουλόφυλλα, αγγουράκια τουρσί, αυγά βραστά , κόκκινη πιπεριά και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...