Γαύρος στο φούρνο με λαδορίγανη

Ο γαύρος είναι ψάρι του καλοκαιριού. Δείτε συνταγή για γαύρο στο φούρνο με λαδορίγανη!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ένα έως δυο κιλά ψάρι γαύρο
Ελαιόλαδο
Χυμό από δυο μέτρια λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής …

Αν τα ψάρια δεν τα πάρετε καθαρισμένα, αφαιρέστε τα κεφάλια τους και καθαρίστε την περιοχή που είναι τα εντόσθια των ψαριών. κατόπιν πλένετε τα ψάρια , τα αφήνετε στραγγίξουν στο τρυπητό , και μετά τα βάζετε σε ένα ταψάκι ή σε μια μικρή λαμαρίνα.

Προσθέστε το αλάτι τη ρίγανη το πιπέρι και ανακατεύετε. Κατόπιν τοποθετήστε ομοιόμορφα τα ψάρια στο ταψί , προσθέτετε το χυμό των λεμονιών το ελαιόλαδο και μισό ποτήρι του κρασιού νεράκι.

Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου( έχοντας ανοικτή τη πόρτα του φούρνου ), για περίπου είκοσι λεπτά .

Καλή επιτυχία

Στην ίδια κατηγορία...