Γιουβέτσι με μοσχάρι

0

Συνταγή για παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας που ξεκινάει με την κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Δυο κιλά κρέας μοσχαρίσιο, χωρίς κόκαλο , τεμαχισμένο σε μέτριες μερίδες

Ένα κιλό κριθαράκι χοντρό ή μέτριο

Δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Πουμαρό ή Πολτό φρέσκιας ντομάτας

Ένα μέτριο κρεμμύδι ξερό

Ένα ξυλάκι κανέλα

Ελαιόλαδο

Ένα ξυλάκι κανέλα

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χύτρα και σοτάρετε το κρέας γυρίζοντας το για να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε τώρα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όταν αυτό μαραθεί ,ρίχνετε μέσα στη χύτρα τη ντομάτα , το ξυλάκι της κανέλας , ανάλογο αλάτι πιπέρι και νερό .

Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει . Όταν βράσει το κρέας ,βγάζετε το ξυλάκι της κανέλας , ρίχνετε το φαγητό μαζί με τη σάλτσα του σε μια βαθιά λαμαρίνα του φούρνου της κουζίνας και ρίχνετε μέσα το κριθαράκι.

Αν δείτε ότι χρειάζεται προσθέτετε και λίγο ακόμα νεράκι και ψήνετε σε προθερμασμένο ώσπου να γίνει το κριθαράκι , ανακατεύοντας μια έως δυο φορές και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νεράκι

Σερβίρουμε όσο ακόμα το γιουβέτσι είναι ζεστό και μπορούμε εάν θέλουμε να το συνοδεύουμε με μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμένο και σαλατα λαχανικών απλή , μαρούλι ή ντομάτα

Καλή επιτυχία!!

About Author

Γεια σας!! Πάντα με δυσκόλευε το να μιλάω για τον εαυτό μου... Ελπίζω όμως ότι οι συνταγές μου και τα άρθρα μου στο net-periodiko.gr θα αποτελέσουν για εσάς πηγή έμπνευσης και δημιουργικής ενασχόλησης . Τα σχόλιά σας μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι και είναι πάντα ευπρόσδεκτα !!

Leave A Reply