Κέικ τιραμισού

Συνταγή για εύκολο , σχετικά με άλλες συνταγές, και πεντανόστιμο κέικ τιραμισού .

Τα υλικά και γενικότερα η συνταγή ,είναι για ένα ταψάκι στρογγυλό με διάμετρο 20 εκατοστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

90 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γραμ. ζάχαρη
Τέσσερα αυγά
30 γραμ. κακάο
3 κουταλιές , με κουτ. σούπας , καλαμποκέλαιο

Υλικά για την κρέμα
250 γραμ. ανθότυρο
¾ της κούπας κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας κονιάκ

Σιρόπι
130 γραμ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
3 κουτ. Σούπας λικέρ αμαρέτο ή κάποιο άλλο σχετικό που υπάρχει στο σπίτι
1 και ¼ της κούπας νερό

Εκτέλεση συνταγής …

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα ταψί και στο τέλος το κακάο για να αφρατέψουν .
Όταν τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα . Κατόπιν προσθέτουμε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας παράλληλα με το χτυπητήρι χειρός , το αλεύρι με το κακάο προσθέτοντας και το καλαμποκέλαιο .
Βάζουμε τώρα το μείγμα στο ταψί που το στρώνουμε πρώτα με λαδόκολλα και τη βουτυρώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά και όταν βγάλουμε το ταψάκι μας από το φούρνο , το αφήνουμε για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε να βγει το γλυκό μας που θα πρέπει να το διατηρήσουμε ζεστό .

Όση ώρα ψήνετε το γλυκό στο φούρνο, εκμεταλλευόμαστε το χρόνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα υλικά της συνταγής .
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει , να γίνει χλιαρό , να μην είναι καυτό , και περνούμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το σιροπιάζουμε ρίχτοντας λίγο-λιγο το σιρόπι . Για καλύτερα αποτέλεσμα στο σιρόπιασμα κάνουμε στο κέικ τρυπίτσες με μια οδοντογλυφίδα . Αφήνουμε τώρα και κέικ στην άκρη δυο- τρεις ωρίτσες για να αποφασίσει καλά το σιρόπι.

Τη κρέμα τη φτιαχτούμε δυο ώρες πριν σερβίρουμε το γλυκό μας .
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος , προσθέτουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα . Στην συνέχεια ανακατεύοντας προσθέτουμε και υπόλοιπα υλικά της κρέμας , εκτός από το κακάο .
Στρώνουμε τώρα τη κρέμα επάνω στο κέικ με μια σπάτουλα .Αν θέλουμε, στο τέλος , με τη σπάτουλα μπορούμε να κάνουμε και σχέδιο στη κρέμα όπως παράλληλες γραμμές κ.α.

Και μετά , αφού έχουμε πασπαλίσει το κακάο βάζουμε το γλυκό μας στη συντήρηση του ψυγείου και το σερβίρουμε μετά από δυο-τρεις ωρίτσες !!

Καλή επιτυχία…!!

Στην ίδια κατηγορία...