Απλές, μικρές συμβουλές μαγειρικής που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή σας και θα σας “λύνουν τα χέρια” …
Εάν το ψήσιμο των ζυμαρικών ολοκληρώνετε στο φούρνο ή θέλετε να τα σοτάρετε στο τηγάνι , να τα βράζετε λιγότερο από ότι συνήθως
Βράσατε μακαρόνια και σας περίσσεψαν ; Mην τα πετάτε!! Βάλτε τα σε ένα μπολ προσθέστε λίγο τυρί ή μυτζήθρα τριμμένη , ανακατέψτε τα σκεπάστε το μπολ και βάτε τα στο ψυγείο . Καταναλώστε τα την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα ομελέτα, προσθέτοντας τους δυο αυγά , λίγο ακόμα τριμμένο τυρί , λίγο γάλα και αν θέλετε ψιλοκομμένο σκορδάκι , ανακατέψτε τα και φτιάξετε την ομελέτα στο τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο.
Εάν τα παιδιά θέλουν πίτσα και δεν έχετε στο σπίτι όλα τα υλικά για να φτιάξετε ζύμη , μπορείτε να χρησιμοποιήστε ψωμί του τοστ ή φέτες ψωμιού από καρβελάκι ,βγάζοντας την κόρα του ψωμιού . Σας προτείνουμε μια πολύ εύκολη συνταγή στο net-periodiko.gr για πίτσα με ψωμί του τοστ
Όταν βράζετε μακαρόνια ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό, καλό είναι το αλάτι να το ρίχνετε στη χύτρα όταν το νερό έχει πάρει βράση γιατί αν ρίχνουμε το αλάτι πριν βράσει το νερό , με το πέρασμα του χρόνου ο πάτος της χύτρα θα έχει υποστεί αλιώση.
Για να έχουν επιτυχία τα γλυκά που ετοιμάζουμε και θέλουν σιρόπιασμα είναι σημαντικό πριν τα σιροπιάζουμε να τα αφήνουμε να κρυώνουν. Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα , γιατί είναι ανάλογα το γλυκό που φτιάσουμε. Σε μερικά πρέπει νάνε κρύο το σιρόπι και να τα σιροπιάζουμε τη στιγμή που βγαίνουν απ΄ το φούρνο.
(Το θέμα , θα εμπλουτίζετε σε τακτικά διαστήματα .παρακολουθήστε το…)