Μικρές συμβουλές μαγειρικής

Απλές, μικρές συμβουλές μαγειρικής που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή σας και θα σας “λύνουν τα χέρια” …

Εάν το ψήσιμο των ζυμαρικών ολοκληρώνετε στο φούρνο ή θέλετε να τα σοτάρετε στο τηγάνι , να τα βράζετε λιγότερο από ότι συνήθως

Όταν σοτάρετε το σκόρδο , θέλει μεγάλη προσοχή , γιατί αν το σοτάρετε περισσότερο από όσο χρειάζεται να μαραθεί και σας μαυρίσει το σκόρδο πικρίζει .

Βράσατε μακαρόνια και σας περίσσεψαν ; Mην τα πετάτε!! Βάλτε τα σε ένα μπολ προσθέστε λίγο τυρί ή μυτζήθρα τριμμένη , ανακατέψτε τα σκεπάστε το μπολ και βάτε τα στο ψυγείο . Καταναλώστε τα την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα ομελέτα, προσθέτοντας τους δυο αυγά , λίγο ακόμα τριμμένο τυρί , λίγο γάλα και αν θέλετε ψιλοκομμένο σκορδάκι , ανακατέψτε τα και φτιάξετε την ομελέτα στο τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο.

Όταν φτιάχνετε ζύμη για πίτσα και την αφήνετε να φουσκώσει προτού τη χρησιμοποιήστε , αλείψτε πρώτα το σκεύος που θα τοποθετήσετε τη ζύμη για να μείνει με λίγο ελαιόλαδο , κάνετε τη ζύμη μια στρογγυλή μπαλίτσα και κυλήστε τη μέσα στο σκεύος να λαδωθεί σε όλη την επιφάνεια της . Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τη δημιουργία πέτσας στη ζύμη σας , που θα σας δημιουργούσε προβλήματα στο άνοιγμα του ζυμαριού.

Εάν τα παιδιά θέλουν πίτσα και δεν έχετε στο σπίτι όλα τα υλικά για να φτιάξετε ζύμη , μπορείτε να χρησιμοποιήστε ψωμί του τοστ ή φέτες ψωμιού από καρβελάκι ,βγάζοντας την κόρα του ψωμιού . Σας προτείνουμε  μια πολύ εύκολη  συνταγή στο net-periodiko.gr για πίτσα με ψωμί του τοστ

Αν θέλετε η μαρέγκα σας να σας γίνει πολύ σφικτή , την ώρα που την χτυπάτε προσθέστε της λίγο μπέικιν πάουντερ.

Όταν βράζετε μακαρόνια ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό, καλό είναι το αλάτι να το ρίχνετε στη χύτρα όταν το νερό έχει πάρει βράση γιατί αν ρίχνουμε το αλάτι πριν βράσει το νερό , με το πέρασμα του χρόνου ο πάτος της χύτρα θα έχει υποστεί αλιώση.

Κανένα φαγητό, βρασμένο ή άβραστο , ψημένο ή άψητο , δεν πρέπει να διατηρείται πάνω από 3 ημέρες στη συντήρηση του ψυγείου.

Για να έχουν επιτυχία τα γλυκά που ετοιμάζουμε και θέλουν σιρόπιασμα είναι σημαντικό πριν τα σιροπιάζουμε να τα αφήνουμε να κρυώνουν. Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα , γιατί είναι ανάλογα το γλυκό που φτιάσουμε. Σε μερικά πρέπει νάνε κρύο το σιρόπι και να τα σιροπιάζουμε τη στιγμή που βγαίνουν απ΄ το φούρνο.

Αν θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδι και σκόρδο, επειδή το σκόρδο δεν απαιτεί τόσο χρόνο μαγειρέματος, όσο το κρεμμύδι καλό είναι μην τα βάζετε και τα δυο μαζί ταυτόχρονα στο τηγάνι ή στη χύτρα . Βάζουμε τα κρεμμύδια πρώτα τα σοτάρουμε και προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο.

(Το θέμα , θα εμπλουτίζετε σε τακτικά διαστήματα .παρακολουθήστε το…)

Στην ίδια κατηγορία...