Ψητό μοσχαράκι στην κατσαρόλα με πορτοκάλι. Συνταγή για εορταστικό τραπέζι!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
Δύο κιλά περίπου κρέας νουά μοσχαριού
Μισό ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
250 γραμ. χυμό λεμονιού
250 γραμ. κονιάκ
300 γραμ. περίπου ή και λιγότερο ελαιόλαδο
ένα κουτί των τετρακοσίων γραμ. μανιτάρια
2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουερ
πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση συνταγής …
Αλατοπιπερώστε το κρέας χωρίς να το τεμαχίσετε σε μερίδες, και τσιγαρίστε το στη χύτρα με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές. Κατόπιν ρίξτε το λεμόνι , το πορτοκάλι, το κονιάκ, λίγο νερό.
Σκεπάστε τώρα τη χύτρα και ψήστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά περίπου για δύο ώρες.
Όταν κρυώσει το κόβουμε , στραγγίζουμε με το ψιλό σουρωτήρι τη σάλτσα, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι ,με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τώρα στη χύτρα και τη σάλτσα που έβραζε το κρέας , τη ¨δένουμε.. με το κόρν φλάουερ και στο τέλος προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
Όταν σερβίρουμε βάζουμε το κρέας σε στρογγυλή πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω λίγη σάλτσα. Την υπόλοιπη αν θέλουμε, τη βάζουμε σε σαλτσιέρα. Γύρω- γύρω στην πιατέλα μπορούμε να βάλουμε πατάτες ,κούπες αγκινάρας , γεμισμένες ή με καλαμπόκι ή αρακά .
Καλή επιτυχία!!