Καταπληκτική συνταγή για μοσχάρι με σάλτσα μαϊντανού…
Υλικά για 4-5 άτομα
Ένα κιλό μοσχάρι (νουά κομμένο στρογγυλό )
Έξι κουταλιές( κουτ. σούπας ) μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Πέντε φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
Χυμό λεμονιού (2 λεμόνια )
Ξύσμα λεμονιού από δύο λεμόνια
Μια κουταλιά σούπας αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε σε ένα μέτριου μεγέθους ταψί ή λαμαρίνα φούρνου το ψιλοκομμένο φασκόμηλο , το σκόρδο , το αλάτι και το πιπέρι. Κατόπιν παίρνετε το κρέας και το περνάτε πάνω στο μείγμα που ετοιμάσατε .
Αφού τελειώσετε με αυτή τη διαδικασία, παίρνετε το κρέας το βάζετε στη χύτρα , και ξεκινάτε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας τον χυμό των λεμονιών .όταν ζεσταθεί το κρέας και αρχίσει το φαγητό να παίρνει βράση , περιχύστε το με δυο ποτήρια ζεστό νερό και αφήστε το κρέας στη χαμηλή φωτιά ώσπου να βράσει κανονικά. Αυτό γίνετε περίπου σε μια ώρα .
Κατά το βράσιμο , αν δείτε ότι το χρειάζεται μπορείτε να προσθέσετε και επιπλέον νεράκι ,αλλά πάντα ζεστό .
Όταν βράσει το κρέας το κόβετε σε λεπτές και το βάζετε σε πιατέλα και το περιχύνετε με τη σάλτσα που θα την ετοιμάσετε παίρνοντας μια μικρή χύτρα και βάζοντας μέσα το μαϊντανό , το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι λιωμένο με λίγο από το ζωμό του κρέατος που βράσατε , αφού τον έχετε στραγγίξει και αφήσει να κρυώσει πρώτα λίγο .
Βάζετε τη σάλτσα στη φωτιά να βράσει μέχρι να πήξει και κατόπιν περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρετε .
- Μπορείτε να το συνοδέψετε με τηγανητές πατάτες , τυρί φέτα ή σφέλα ή με χωριάτικη σαλάτα ντομάτας
Καλή επιτυχία…!!!