Μπαρμπούνια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Συνταγή για πεντανόστημα μπαρμπούνια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Δέκα μεγάλα φρέσκα ή κατεψυγμένα ψάρια μπαρμπούνια
Ντομάτες ώριμες φρέσκιες
Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό φλιτ. του τσαγιού κρασί λευκό
4 έως 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Γαλέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αν τα ψάρια δεν τα πάρετε καθαρισμένα , τα καθαρίζετε και αφού τα πλύνετε τα αφήνετε να στραγγίξουν , τα αλατοπιπερόνετε και κατόπιν τα βάζετε σε ένα ταψί που το έχετε περάσει με ελαιόλαδο.Κατόπιν αφού ειδή έχετε πλύνει τις ντομάτες ,που πρέπει να είναι μισό έως ένα κιλό σε βάρος , τις κόβετε μια-μια στη μέση και τις τρίβετε στο τριφτή χωρίς να τρίψετε τη φλούδα τους.

Μαζί με τις ντομάτες ανακατεύετε το κρασί , το σκόρδο, τον μαϊντανό ,το ελαιόλαδο ( ένα φλιτζάνι του τσαγιού περίπου ) και περιχύνετε τα ψάρια με τη μισή σάλτσα.

Πασπαλίζετε με τη γαλέτα , προσθέτετε την υπόλοιπη σάλτσα , σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς περίπου για μίση ώρα και ανά διαστήματα ανοίγετε το φούρνο , περιχύνετε τε τα ψάρια με τη σάλτσα , για να μην στεγνώσουν και αν δείτε ότι χρειάζεται, προσθέτετε και λίγο νεράκι.
Καλή επιτυχία….!!

By Σταυρούλα Πολίτη

Στην ίδια κατηγορία...