Μπιφτέκια στη Σχάρα

0

Συνταγή για υπέροχα μπιφτέκια που ψήνονται στη σχάρα ή στο φούρνο

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

1 κιλό κιμά από μοσχαρίσιο κρέας

2 αυγά

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Ανάλογο μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί ( 5-6 φέτες )

Λίγο δυόσμο και λίγο μαϊντανό

2-3 κουτ. Σούπας κρασί

Λίγο ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι

Ρίγανη ξερή τριμμένη

Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τον κιμά σε ένα λεκανάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά , εκτός από τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού, αφού έχουμε κάνει και την κατάλληλη προεργασία . ( στύβουμε και τρίβουμε το ψωμί και ψιλοκόβουμε κρεμμύδι ,δυόσμο και μαϊντανό ) .

Κατόπιν ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια μεγάλα , ενώ παράλληλα έχουμε δίπλα μας σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο για να περνάμε το μπιφτέκια από το ελαιόλαδο πριν τα τοποθετήσουμε σε μονή σχάρα για ψήσιμο .

(Αν τα μπιφτέκια τα προορίζουμε για ψήσιμο στο φούρνο ,παραλείπουμε τη διαδικασία με το ελαιόλαδο γιατί βάζουμε ελαιόλαδο καθώς επίσης χυμό λεμονιού και ρίγανη Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C για 30 έως 35 περίπου λεπτά

Αλείφουμε την σχάρα με τις φλούδες των λεμονιών που στύβουμε για το τέλος ,αφού πρώτα την έχουμε κάψει και βάζουμε τα μπιφτέκια στην σχάρα μας για ψήσιμο γυρίζοντας τα κάθε τόσο να μη μας μαυρίσουν ως να ψηθούν και από τις δυο πλευρές .

Όταν ψηθούν τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο που μέσα έχουμε προσθέσει χυμό λεμονιού και ρίγανη

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και με όλες σχεδόν τις σαλάτες

Καλή επιτυχία…!!

About Author

Γεια σας!! Πάντα με δυσκόλευε το να μιλάω για τον εαυτό μου... Ελπίζω όμως ότι οι συνταγές μου και τα άρθρα μου στο net-periodiko.gr θα αποτελέσουν για εσάς πηγή έμπνευσης και δημιουργικής ενασχόλησης . Τα σχόλιά σας μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι και είναι πάντα ευπρόσδεκτα !!

Leave A Reply