Παντζαροσαλάτα

Κλασσική και γευστική σαλάτα , με βάση το παντζάρι , για όλες τις εποχές !!
Δείτε βήμα , βήμα τις οδηγίες και όλα τα υλικά ,για να τη φτιάξετε κι εσείς…!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ένα κιλό ή και περισσότερα παντζάρια
Δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Μια κουτ. σούπας , μπορεί και περισσότερο ξύδι
Μια κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Μισή κουτ. Γλυκού μουστάρδα
Τρία κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
Μισό κεσέ γιαουρτιού Μαγιονέζα
Ψίχα καρυδιού ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής …

Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τα φύλλα τους , τα πλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε με τι φλούδα τους σε νερό , προσθέτοντας μόνο λίγο αλάτι .
Όταν βράσουν τα παντζάρια , αποσύρουμε από τη φωτιά ,τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν .
Όταν κρυώσουν ,ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Προσπαθούμε να έχουν σχήμα κύβου.

Περνούμε τώρα μια λεκανίτσα ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι , χτυπάμε με το χτυπητήρι και χειρός
Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά , εκτός από τη ψίχα καρυδιού ή το μαϊντανό , αφήνοντας τελευταία τα παντζάρια και ξανά ανακατεύουμε ελαφρός .
Όταν τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία , ρίχνουμε τη σαλάτα στη σαλατιέρα που θα τη σερβίρουμε , γαρνίρουμε με χοντροκομμένη ψίχα καρυδιού ή μαϊντανό ψιλοκομμένο και σκεπάζουμε τη σαλάτα με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε , πριν τα σερβίρισμα , για δυο τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο να ‘‘δέσουν‘‘ τα υλικά

Καλή επιτυχία…!!

Στην ίδια κατηγορία...