Παραδοσιακό γιουβέτσι φούρνου

0

Κλασική συνταγή για σπιτικό γιουβέτσι με κρέας μοσχαράκι , σπυρωτό κριθαράκι και σάλτσα ντομάτας…

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ένα έως δυο κιλά κρέας μοσχαρίσιο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια

Ένα κιλό κριθαράκι χοντρό
Δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Πολτό φρέσκιας ντομάτας ή πολτό ντοματας σε χάρτινη συσκευασία
Ένα ξυλάκι κανέλα
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά χύτρα και τηγανίζετε το κρέας γυρίζοντας το, για να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και αφού μαραθεί ,ρίχνετε μέσα στη χύτρα τη ντομάτα , το ξυλάκι της κανέλας , αλάτι πιπέρι , ανάλογο νερό , και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει .
Αφού βράσει το κρέας ,βγάζετε το ξυλάκι της κανέλας , ρίχνετε το φαγητό μαζί με τη σάλτσα του σε μια βαθιά λαμαρίνα της κουζίνας ρίχνετε μέσα το κριθαράκι , προσθέτετε και λίγο νεράκι ακόμα αν δείτε ότι το χρειάζεται και ψήνετε σε προθερμασμένο ώσπου να γίνει το κριθαράκι.

Το φαγητό το ανακατεύετε μια έως δυο φόρες κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτετε, αν δείτε ότι το χρειάζεται, λίγο νεράκι .

Το γιουβέτσι σερβίρετε ζεστό και το συνοδεύουμε με σαλάτα μαρούλι ή ντομάτα και με μυτζήθρα τριμμένη η κεφαλοτύρι τριμμένο

About Author

Γεια σας!! Πάντα με δυσκόλευε το να μιλάω για τον εαυτό μου... Ελπίζω όμως ότι οι συνταγές μου και τα άρθρα μου στο net-periodiko.gr θα αποτελέσουν για εσάς πηγή έμπνευσης και δημιουργικής ενασχόλησης . Τα σχόλιά σας μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι και είναι πάντα ευπρόσδεκτα !!

Leave A Reply