Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου

Συνταγή για νοστιμότατα μακαρόνια σπαγγέτι με σάλτσα τόνου

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4-5 άτομα

Ένα πακέτο σπαγγέτι ( 400έως 500 γραμμάρια )
300 γραμ. τόνο στο λάδι
Μισό φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Μισό κιλό ντοματάκια (ή κανονική ντομάτα)φρέσκα αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές τριμμένες ( αν προτιμάτε πιο πικάντικη γεύση μπορείτε να βάλετε 2 μικρές καυτερές πιπερίτσες
Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το σπαγγέτι βάζοντας στη χύτρα σας μπόλικο νερό και όταν αυτό πάρει βράση προσθέτετε αλάτι .

Παράλληλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε μέτριο μεγέθους χύτρα και σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο . Όταν σοταριστεί το σκόρδο προσθέτετε τα ντοματάκια , τις πιπεριές, το μισό μαϊντανό , τη ζάχαρη και βράζετε τη σάλτσα , πάντα σε χαμηλή φωτιά για 8 έως 10 λεπτά .

Προσθέστε τώρα τον τόνο ψιλοκομμένο στη σάλτσα και βράστε τη ακόμα άλλα 5 λεπτά . Εάν διαπιστώσετε ότι χρειάζεται προσθέστε και αλάτι .

Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα ή σε ένα πυρίμαχο μεγάλου μεγέθους με βάση , τα περιχύνεται με τη ζεστή σάλτσα , ανακατεύετε , γαρνίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας το με τον μαϊντανό που έχετε κρατήσει και στρώνετε τραπέζι και σερβίρετε αμέσως.

Καλή επιτυχία..!!

Στην ίδια κατηγορία...