Τούρτα με αχλάδια … υπέροχη, καλοκαιρινή τούρτα!!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…!!
Δυο βάσεις λευκό παντεσπάνι για τούρτα
12 αχλάδια νεροκομπόστα ( τη φτιάχνουμε μόνοι μας με αχλάδια κρυστάλλια )
2 κουταλιές λικέρ αχλάδι
250 γραμ. κρέμα σαντιγί
Κρέμα πατισερί
Κερασάκια ζαχαροπλαστικής
Το χυμό από μισό λεμόνι
Λίγο ξύσμα από φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής…
Ετοιμάζετε τη κρεμά πατισερί και την αφήνετε να κρυώσει ,ανακατεύοντας τη κάθε τόσο να μην κάνει κρούστα .
Αφού κρυώσει η κρέμα, στραγγίζετε τα αχλάδια και κρατάτε ένα ποτήρι του νερού από το σιρόπι τους , το οποίο το βράζετε περίπου πέντε λεπτά για να πήξει μαζί με το ξύσμα από φλούδα λεμονιού . Κατόπιν το κατεβάζετε από τη φωτιά και πρόσθετε το χυμό του λεμονιού το λικέρ και ανακατεύετε . κατόπιν χτυπήστε στο μούλτι οχτώ κομμάτια αχλάδι και ανακατέψετε με τη σαντιγί . μετά βάζετε τη μια βάση σε μια στρογγυλή πιατέλα , ραντίζετε με το μισό σιρόπι , ρίχνεται από πάνω τη κρέμα πατησερί , στρώνετε ομοιόμορφα , πρόσθετε την άλλη βάση και τη ραντίζετε με το σιρόπι που έχετε κρατήσει. Κατόπιν κόψτε τα αχλάδια σε ένα σχήμα της αρέσκεια σας, στολίστε την επιφάνεια της τούρτα σας και γαρνίρετε με την κρεμά σαντιγί και τα κερασάκια. Βάζετε την τούρτα δυο έως τρεις ώρες στη συντήρηση του ψυγείου και σερβίρετε .
Καλή επιτυχία!!