Ρολό με κρέμα φουντουκιού

Συνταγή για ρολό με κρέμα φουντουκιού. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και απολάψτε το!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε….

Υλικά για το παντεσπάνι
Εκατό γραμ. κουβερτούρα
Μια κουταλιά σούπας νερό
Τέσσερα αυγά
Βούτυρο για το ταψί

Υλικά για τη γέμιση
Έξι κουταλιές σούπας μερέντα με φουντούκι
Τριακόσια γραμ. σαντιγύ ή κρέμα γάλακτος
70 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ξυσμένη
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση συνταγής…

Ανοίγουμε το φούρνο να προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι .
Λιώνουμε τη κουβερτούρα με το νερό σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στη άκρη.

Περνούμε δυο μπολάκια , σπάζουμε τα αυγά ξεχωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους . χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους προσθέτοντας τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ασπράδια μόνα τους μέχρι να στέκετε καλά η μαρέγκα . Προσθέτουμε τώρα στη μαρέγκα τη λιωμένη κουβερτούρα και τους κρόκους .

Ανακατεύουμε ελαφρώς , αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 33 επί 23 αφου πρώτα το στρώσουμε με λαδόκολλα και το βουτυρώσουμε . Ψήνουμε το μείγμα για 20 με 25 περίπου λεπτά .
Όταν κρυώσει, το παντεσπάνι στρώνετε λαδόκολλα επάνω στο πάγκο της κουζίνας , πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι πάνω στη λαδόκολλα.

Ετοιμάζετε τη κρέμα με όλα τα υλικά, εκτός από τη κουβερτούρα, τη στρώνετε ομοιόμορφα επάνω στο παντεσπάνι αφήνοντας 2 πόνους στις άκρες , τυλίγετε σε ρολό από τη στενή του πλευρά , πασπαλίζετε με ζάχαρη αχνή και μέχρι να το σερβίρετε το διατηρείτε στο ψυγείο .

Εναλλακτικά στην επικάλυψη αντί για ζάχαρη άχνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πηχτό γλάσο σοκολάτας και να γαρνίρετε με τρούφα σοκολάτας ή ξυσμένα κομμάτια σοκολάτας κουβερτούρας.

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...