Συνταγή για υπέροχο , θεϊκό , εθιστικό ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό και εντελώς μα εντελώς ανάλαφρο γιαουρτόγλυκο με ζελέ!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
400 με 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Μια νεροκομπόστα ροδάκινο μεγάλη
Μια μπανάνα
Ένα κουτί ζελέ Μπανάνα ή ροδάκινο
Για το γαρνίρισμα , προαιρετικά , αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι Αιγίνης ανάλατο κομμένο στο μούλτι
Εκτέλεση συνταγής …
Ετοιμάζουμε και τα δύο φακελάκια ζελέ , που θα βρούμε στο κουτί , σε γυάλινο μπολ σύμφωνα με τις οδηγίες του θα βρούμε σε εξωτερική πλευρά της συσκευασίας . προαιρετικά αν θέλουμε προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρης .
Κατόπιν το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει έως ότου έρθει σε θερμοκρασία δωμάτιου. Εν το μεταξύ παίρνουμε ένα βαθουλό σκεύος και ψιλοκόβουμε τα φρούτα . εάν θέλουμε κρατάμε μερικά κομμάτια νεροκομπόστα να τα βάλουμε στο τέλος γαρνιτούρα , αφού τα κόψουμε λεπτά φετάκια.
Όταν κρυώσει ο ζελές μας ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύομε με το σύρμα ελαφρά έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί. Τέλος ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια των φρούτων που έχουμε ετοιμάσει , ανακατεύομε λίγο και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου πήξει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα . Στο ενδιάμεσο , αν θέλουμε γαρνίρουμε .
Αυτό το γιαρτόγλυκο , που είναι με λίγες θερμίδες , λόγο του ότι δεν χρησιμοποιούμε βάση παντεσπάνι ή μπισκότα και κρέμα γάλακτος , με την ίδια αναλογία μπορούμε να το φτιάξουμε και με αλλά φρούτα χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο ζελέ , όπως φράουλες , μπανάνες κ.α. νωπά φρούτα .
Καλή επιτυχία!!!