Κόκορας παστιτσάδα

Δείτε μια εύκολη σχετικά,ίσως Κερκυραϊκή,συνταγή με χωριάτικο κόκορα κοκκινιστό και χονδρά μακαρόνια!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Ένα κόκορα κομμένο μερίδες
1 πακέτο μακαρόνια τρυπητά νούμερο 5
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Ένα ποτήρι νερού λευκό κρασί
Ανάλογη ποσότητα ελαιόλαδου
3 ποτήρια νερού φρέσκια ντομάτα (κομμένη στο μούλτι )
Δυο κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι- πιπέρι- λίγο μπαχάρι- ένα ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση συνταγής …

Σε μια μεγάλη χύτρα ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε . κατόπιν προσθέτετε το κρέας ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Το βράζετε σε δυνατή φωτιά έως μέχρι να εξατμιστεί όλο σχεδόν το κρασί.

Προσθέστε τώρα όλο το χυμό ντομάτας , τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό , το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει το κρέας και να πήξει πολύ καλά η σάλτσα.

Αφού κατεβάσετε την χύτρα από τη φωτιά, βγάζετε σε μια πιατέλα το κρέας και ρίχνετε στη σάλτσα τα μακαρόνια ,που εν τω μεταξύ τα έχετε βράσει και τα έχετε σουρώσει στο τρυπητό. Κουνάτε καλά τη χύτρα να ανακατευθούν τα μακαρόνια και ξαναβάζετε από πάνω το κρέας, για να διατηρηθεί ζεστό, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

 

  • Σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ψιλοτριμένη κεφαλογραβιέρα.

Ανοίγετε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί καλής ποιότητας και καλή σας όρεξη!!

Σχετικές αναρτήσεις