Σαλάτα με κροκέτες μοσχαριού

Υλικά και οδηγίες πως θα πρέπει να τα έχουμε ετοιμάσει για να φτιάξουμε αυτή την υπεροχή σαλάτα!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

Μισό κιλό μοσχάρι γάλακτος ψημένο
250 γραμ. βρασμένες πατάτες
Μισό κιλό φρέσκα, πράσινα , φασολάκια
Άνηθο
Μέντα
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής …

Βράζουμε τα φασολάκια σε σκέτο νερό προσθέτοντας μόνο αλάτι .
Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι .

Κατόπιν τα πασπαλίζετε με λίγη μέντα , τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Παίρνετε τώρα το ψημένο κρέας μοσχαριού, το ψιλοκόβετε και τις βρασμένες πλέον πατάτες, τις κάνετε πουρέ .
Κατόπιν ανακατεύετε το κρέας με τον πουρέ πατάτας , προσθέτοντας άνηθο ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι .
Πλάθετε το μίγμα σε μικρές κροκέτες , τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο .

Και όταν κρυώσουν παίρνετε μια στρογγυλή πιατέλα , τοποθετείτε μια στρώση , φασολάκια και από πάνω τοποθετείτε τις κροκέτες . Τις γαρνίρετε με λίγα φύλα μέντας , τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα !!

Καλή επιτυχία…!!

Στην ίδια κατηγορία...