Συνταγή για να φτιάξετε υπέροχους ψαροντολμάδες

Τα υλικά της συνταγής είναι για 4 μερίδες

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

1 κιλό φιλέτο ψαριού ( γλώσσα κατεψυγμένη ή φρέσκου μπακαλιάρου )
Μισό κιλό φρέσκα κληματόφυλλα (να είναι τρυφερά)
3- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μέτρια κρεμμυδάκια ξερά τριμμένα
Λιγότερο από 1 ματσάκι ,από το καθένα , ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
Δυο αυγά (προαιρετικό ) και χυμό φρέσκου λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε σε μια χύτρα νερό και βάζετε μέσα τα κληματόφυλλα , αφού έχετε αφαιρέσει το κοτσάνι και τα έχετε ξεπλύνει με νερό βρύσης, να πάρουν βράση έως ότου ζεματιστούν.

Κόβετε το ψάρι σε κομμάτια και το αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και αφού σοτάρετε τα κρεμμύδια . Αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε μέσα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά καθώς ανάλογο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Απλώνετε ένα- ένα τα κληματόφυλλα , βάζετε στη μια άκρη ένα κομμάτι ψαριού και μια κουταλίτσα από το μείγμα των λαχανικών και τυλίγεται. Όταν τελειώσουν όλα τα υλικά , βάζετε με σειρά τους ντολμάδες σε μια χύτρα , που έχετε στρώσει το πάτο της με κληματόφυλλα και παχύνετε με ανάλογο ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό .

Σιγοβράζεται για 30 περίπου λεπτά . Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νεράκι Όταν το φαγητό μας έχει βράσει χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαρέγκα , προσθέτουμε χυμό λεμονιού ,λίγο από το ζουμί του φαγητού , ανακατεύουμε και με το αυγολέμονο περιχύνουμε τους ντολμάδες .

Αν δεν προτιμάτε τους ντολμάδες με αυγολέμονο , περιχύνετε το φαγητό σας μόνο με το χυμό λεμονιού

Καλή επιτυχία…!!

By Σταυρούλα Πολίτη

Στην ίδια κατηγορία...