Μανιτάρια σαγανάκι με τυριά

Συνταγή για μανιτάρια φρέσκα ή  κονσέρβα σαγανάκι και τυριά που αρέσουν σε όλους!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…Για 6-7 άτομα

Μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα ή από κονσέρβα

Δυο φλιτζ. Τσαγιού τυρί γκούντα  τριμμένο

Μισό φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη

Μισό φλιτζ. Τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο

Μια κουτ. Σούπας χυμό λεμονιού

Μισό κουτ. Γλυκού αλάτι

Μισό κουτ. Γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής …

Αν  τα μανιτάρια είναι φρέσκα , παίρνουμε  ένα αντικληρικό τηγάνι το αλείφουμε με   λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε για 5 με 6 λεπτά ως που να ροδίσουν ελαφρώς και αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε τη διαδικασία να ετοιμάσουμε τα σαγανάκια…

Αν  τα μανιτάρια είναι κονσέρβα, τα αδειάζουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους .

Κατόπιν μοιράζουμε τα μανιτάρια σε  πήλινα ατομικά σαγανάκια ή μεγαλύτερα και ρίχνουμε πιπέρι , αλάτι και το χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε τα τυριά στα σκευή ,ρίχνοντας πρώτα τη γραβιέρα , μετά το κεφαλοτύρι και τέλος το γκούντα .

Βάζετε τώρα τα σαγανάκια στο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεται για περίπου 20 λεπτά.

  • Σερβίρετε όσο ακόμα τα σαγανάκια  είναι ζεστά!!

Καλή επιτυχία!!

Στην ίδια κατηγορία...